Peter en de wolf is een muzikaal sprookje. Luister eerst maar eens naar door hieronder op het driehoekje te klikken. (even geduld hij begint zo…)

Vond je het een mooi sprookje? Klik hieronder op het driehoekje om verder te gaan.

 

Het sprookje is ingespeeld door een symphonieorkest. Dat is een groot orkest waar vaak klassieke muziek speelt. 

Kies een van de personages die je net hebt gehoord. Een personage is een van de mensen of dieren die in het sprookje voorkomen. Denk maar eens aan Peter, grootvader of de jagers. Als je eendier wilt kiezen kun je bijvoorbeeld kiezen uit de wolf, eend of het vogeltje.  Bedenk eens hoe jouw gekozen personage eruit? Welke kleren hebben ze aan? Of welke kleur is hun vacht? Als je een dier kiest, heeft het dier tanden? En hoe zien de poten eruit? Hoe groot zijn de mensen en de dieren? Maak maar een mooi plaatje in je hoofd. Luister nog eens naar de muziek. Misschien kun je nog meer dingen erbij verzinnen.  Bijvoorbeeld de omgeving waar ze zijn. En nu tekenen maar! Maak op papier een tekening van jouw gekozen personage. Het materiaal waarmee je de tekening maakt mag je zelf kiezen. Je kunt kiezen voor potloden, stiften, verf maar ook wasco of knippen met papier.

Als je klaar bent dan mag je een filmpje van je werk maken en er bij vertellen wat je gemaakt hebt, hoe je dat gedaan hebt en waarom je dat zo gedaan hebt. Zet je filmpje op youtube en deel het op de Speelplaats!

Share Button