Deze lessen zijn experimenteel. We horen graag van je wat je er van vindt.

Roald Dahl

Gek, Gruwelijk en Geniaal!

Opdracht:

Kies 1 van onderstaande opdrachten :

1. Schrijf een recept

In het griezelkookboek van Roald Dahl vind je recepten zoals ‘de reuzenkrokodil’ en’ Hans en Grietje spareribs’. Bedenk zelf een griezelrecept dat heerlijk is om van te smullen. Schrijf het recept, maak het klaar, trek er een foto van en dan…smullen!

2. Schrijf een gruwelijke rijm.

In het boek gruwelijke rijmen, tovert Dahl de bekendste sprookjes om in ‘hilarische gruwelijke rijmpjes’. Kijk eerst naar het filmpje op deze pagina en lees een voorbeeld. Kies dan een sprookje en tover het om in een gruwelijke rijm.

Schrijf eerst de belangrijkste dingen uit het sprookje in puntjes, maak het einde hilarisch door enorm te overdrijven of haal er een ander sprookje bij en maak dan een rijmpje van het geheel. Natuurlijk is ook dit niet af zonder leuke illustratie.

3. Schrijf jouw verhaal.

Roald Dahl schreef verschillende verhalen over zijn eigen ervaringen, zijn jeugd, … Beschrijf een avontuur dat je beleefde in de stijl van Dahl. De kenmerken kan je aan het begin van dit project nog een keer lezen. Kijk ook nog een keer goed naar de tekeningen van Quentin Blake. In zijn stijl maak jij ook een illustratie bij jouw verhaal.

Als je klaar bent mag je het voorlezen en er een filmpje. Zet hem op youtube deel hem op de Speelplaats! Veel schrijfplezier!

Share Button