Doelen:

* Leerkrachten te ondersteunen om meer spelenderwijs te leren en meer creativiteit in het onderwijs te brengen.
* We bieden ondersteuning bij “leerproblemen” die we onder de kop “Talent” plaatsen omdat we altijd voor een positieve benadering kiezen.

Werkwijze:
* Door met het project “leren is leuk” te starten wat bedoeld is om de kinderen te leren studeren en zelfstandig te leren werken, kun je stap voor stap een aantal werkvormen invoeren waardoor je op een gestructureerde manier kunt differentiëren. Door hiervoor spelletjes te gebruiken, kan ieder kind na de uitleg op een speelse manier zelfstandig aan het werk.
* Na deze introductie kunnen leerproblemen vrij eenvoudig gedetecteerd worden en hoeven die kinderen dankzij enkele hulpmiddelen niet achter te blijven.
* Voor de creatieve lessen bieden we een heel aantal losse opdrachten en een aantal experimentele lessen.
* Via CYou bieden we een internationaal uitwisselings-project. Aan de hand van een kunstproject kunnen de kinderen hun eigen cultuur in kunst uitbeelden. De resultaten kunnen ze op een site publiceren waarlangs ze contact kunnen maken met kinderen op scholen in andere landen. Je gaat eerst met je kinderen op reis door je eigen cultuur en door het te publiceren kun je van elkaar en elkaars cultuur leren.

 

 

Share Button